Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S ökade 5,26 procent i juli – tydlig sektorrotation

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S steg 5,26 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 20,53 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis skriver förvaltarna att en markant rotation från främst teknologi till lägre prissatta värdebolag och småbolag syntes under månaden. Amerikanska småbolagsindexet Russell 2000 steg med 10 procent.

För fondens del karaktäriserades månaden av positiva bidrag från samtliga delsektorer förutom medicinsk teknik.

De främsta bidragsgivarna under månaden var United Health och Oscar Health. I den negativa vågskålen fanns istället Dexcom och Eli Lilly.

United Health rapporterade starka kvartalssiffror över marknaden förväntningar. Bolaget uppges ha navigerat en komplex operativ miljö präglad av nya regleringar från CMS, en cyberattack och en fortsatt stark efterfrågan på vård på ett bra sätt.

Gällande Oscar Health skriver förvaltarna att sjukförsäkringsbolag är känsliga för regulatoriska förändringar och en eventuell republikansk seger i kongressvalen och/eller presidentvalet kan få konsekvenser för Individual Exchanges.

”Efter att president Biden meddelade att han inte ställer upp för omval gick presumtiva kandidaten, vicepresident Harris, starkt i en rad opinionsundersökningar från så kallade swing states. Detta gav en skjuts till Oscars aktiekurs.”

Framöver spår förvaltarna högre volatilitet och svaghet i aktiemarknaden.

”Efter en lång tid av restriktiv penningpolitik är ovissheten om styrkan i den amerikanska arbetsmarknaden stor. Långräntorna sjunker därför kraftigt som ett resultat av såväl lägre riskvilja till följd av ökad risk för lågkonjunktur som lägre inflation. Intresset för småbolag ser dock ut att ha vaknat till liv.”

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var United Health, Boston Scientific och Elevance Health.

Rhenman Healthcare Equity L/S, % juli, 2024
Fond MM, förändring i procent 5,26
Fond i år, förändring i procent 20,53

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.