Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Teresa Isele ny VD för Rhenman & Partners Asset Management AB

Rhenman & Partners Asset Management AB anställer Teresa Isele som ny VD. Medgrundaren och nuvarande VD Göran Nordström går vid 69 års ålder i pension.

Teresa kommer närmast från rollen som VD för Swedsec, vilka tillhandhåller ett licensieringssystem för anställda inom den svenska finansbranschen. Hon har tidigare haft roller som tillförordnad VD, chefsjurist och compliancechef på Första AP-fonden och som jurist på EQT och advokatfirman Vinge. Teresa tillträder rollen som VD för Rhenman & Partners i mars 2023. Teresa kommer att ha ett stort fokus på bolagets utveckling både i Sverige och internationellt. Hon kommer att jobba tätt tillsammans med styrelsen och samtliga medarbetare.

”Vi är väldigt glada att hälsa Teresa välkommen till Rhenman & Partners i rollen som VD. Teresas gedigna bakgrund och kompetens inom både juridik och finans gör henne till en mycket passande person att leda utvecklingsarbetet för Rhenman & Partners Asset Management i framtiden. Jag vill också passa på att tacka avgående VD Göran Nordström för en ovärderlig insats under Rhenman & Partners första 14 år.” säger Hans Wigzell, styrelseordförande i Rhenman & Partners Asset Management.

”Jag är stolt över att få ansluta till teamet på Rhenman & Partners. De har sedan grundandet år 2008 lyckats skapa imponerande resultat med sitt fokus på hälso- och sjukvårdssektorn och sitt unika arbetssätt, vilket bekräftas av många fina utmärkelser i fondindustrin. Rhenman & Partners står väl rustade inför framtiden trots en utmanande makrobild. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare vidareutveckla verksamheten.” säger Teresa Isele, tillträdande VD i Rhenman & Partners.

 

Teresa Isele

Teresa är idag VD på Swedsec och hon har tidigare haft roller som tillförordnad VD, chefsjurist och compliancechef på Första AP-fonden och som jurist på EQT och advokatfirman Vinge. Teresa har en Jur. Kand och en MSc of Law i International Commercial Arbitration från Stockholms Universitet, en juridisk Staatsexamen och Juris Magister från Humboldt-Universität zu Berlin, samt ett Diploma in English Legal Studies från Kings College, London.