Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Lars Wedenborn – ny styrelseledamot Rhenman & Partners Asset Management

Du sitter i flera styrelser och har en lång erfarenhet inom svenskt näringsliv, kan du dela lite mer om din bakgrund och resa?

Jag är född och uppvuxen på Gotland. 1981 tog jag civilekonomexamen vid Uppsala universitet. Därifrån bar det av till den kungliga huvudstaden där jag blivit kvar. Jag har arbetat inom finansbranschen sedan mitten på 80-talet, till exempel som CFO på Alfred Berg mellan 1991 och 2000. År 2000 började jag inom Wallenbergsfären och arbetade på Investor mellan 2000-2007 och sedan som VD på FAM mellan 2007-2020. Numera har jag huvudsakligen styrelseuppdrag. Jag är för tillfället styrelseordförande i AMF och ledamot i Höganäs, tbd30, Rederi Gotland AB och sedan december 2022 även i Rhenman & Partners styrelse.

Vilka är dina första intryck och vad ser du mest fram emot?

Rhenman & Partners är ett högpresterande företag med kompetenta personer med en imponerande spetskompetens och ett högt arbetstempo. Dessutom är det vetenskapliga rådet som stöttar investeringsteamet en fantastisk tillgång. Jag ser mycket fram emot att få vara en del av Rhenman & Partners resa framåt. Vårt fokus framåt ligger såklart på att utveckla organisationen och att skapa en god avkastning i fonden.

 

”Vi är mycket glada att Lars har tackat ja att ta del av Rhenman & Partners styrelse. Lars kommer, med sin långa erfarenhet och breda kompetens, att bli en stor tillgång för styrelsen och firman. Vi hälsar honom varmt välkommen!” – säger Hans Wigzell, Styrelseordförande Rhenman & Partners Asset Management