Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Högre sannolikhet för Bidenseger, som väntas ge blandade effekter på sjukvårdsbranschen – Rhenman Healthcare Equity ökade 0,78 procent i juni

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S steg 0,78 procent i juni. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,39 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltarna utvecklades hälso- och sjukvårdssektorn som helhet sämre än den globala marknaden under månaden. Däremot uppges det också att spridningen mellan delsektorer var stor. Bland delsektorerna utvecklades bara bioteknik positivt i förhållande till tidigare månad.

Månadens bästa bidragsgivare för fonden blev i juni Macrogenics och Esperion Therapeutics.

Sämst presterade innehaven i Novocure och Anthem.

Angående läget på marknaden och dess framtid nämner förvaltarna att sannolikheten för en Joe Biden-seger i det amerikanska presidentvalet ökat kraftigt. Detta hade gett blandade effekter på hälso- och sjukvårdssektorn, menar förvaltarna. Som exempel hade Bidens förväntade sjukvårdsreformer orsakat viss försiktighet bland investerarna i sektorn.

”Vi är dock av den bestämda uppfattningen att Bidens första prioritet är att bygga ut Obamacare, något som i huvudsak är positivt för sektorn. Vi är också övertygade om att ett eventuellt
förslag till läkemedelsreform kommer att arbetas om av senaten på ett sätt som gör att industrins villkor i allt väsentligt fortsätter vara gynnsamma”, skriver förvaltarna.

Rhenman Healthcare Equity L/S, % juni, 2020
Fond MM, förändring i procent 0,78
Fond i år, förändring i procent 3,39

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.