Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Positiv månad för Rhenman Healthcare Equity – ökade 5,3 procent i november

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S steg 5,3 procent i november. Det framgår av en månadsrapport av förvaltarna Henrik Rhenman och Susanna Urdmark.

Under månaden presenterades många positiva vaccinnyheter vilket ledde till uppgångar i konjunkturskänsliga branscher.

Samtliga av fondens delsektorer hade uppåtgående rörelse under månaden. Bästa innehavet för fonden var Cigna och Abbive. Cigna påverkades positivt av det jämna senatorsvalen i USA samt att bolaget släppte en kvartalsrapport som överträffade marknadens förväntningar.

Negativt påverkades fonden av bolagen Arena Pharmaceuticals och Horizon Therapeutics. Även den sjunkande dollarn hade negativ påverkan på fonden. Arena Pharmaceuticals aktie föll till stora delar på grund av nyheter om deras forskningsresultat inte var entydiga.

Inga transaktioner har rapportertas.

”Vi fortsätter vårt systematiska arbete att hitta de allra bästa och mest lovande företagen, blandat med en diversifierad portfölj av kortpositioner i företag där höga
förväntningarna kan bli svåra att räkna hem”, avslutar förvaltarna.

Rhenman Healthcare Equity L/S, % november, 2020
Fond MM, förändring i procent 5,3

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.