Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity – Bioteknik starkast i maj

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S steg 10,92 procent i maj. Hittills i år är fonden upp 2,17 procent, i kronor räknat. Det framgår av en månadsrapport av förvaltarteamet Henrik Rhenman och Susanna Urdmark.

I maj utvecklades Hälso- och sjukvårdssektorn i linje med den globala marknaden. Bioteknik var del delsektor som gick fortsatt bra och uppnådde nivåer man inte sett sedan 2015. Läkemedelssektorn hade en svagare utveckling jämfört med de övriga sektorerna.

Majs bästa bidragsgivare var Horizon Therapeutics och Macrogenics. Sämsta bidragsgivare var Gilead Sciences och Radius Health.

Horizon Therapeutics är ett amerikanskt läkemedelsbolag med fokus på sällsynta sjukdomar. De lanserade nyligen ett läkemedlet Tapezza som slagit marknadens förväntningar. Försäljningsprognoserna har nu höjts för Tapezza vilket gynnat aktiekursen.

Radius Health nedgång beror främst på en minskning av påbörjade behandlingar av patienter i och med lockdowns vilket vilket haft en negativ påverakan aktiekursen.

Förvaltarna spår ett lugnare år framöver efter inledningen av 2020. Man är fortsatt positiva till marknaden på kort sikt även om oroligheterna i USA kan komma att ha en viss negativ påverkan.

”En bred entusiasm för den nu allt högre innovationstakten kommer att ge ytterligare stöd för stigande kurser. År 2020 har därmed goda förutsättningar att bli ett bra år för fonden” avslutar Rhenman och Urdmark.

Rhenman Healthcare Equity L/S, % maj, 2020
Fond MM, förändring i procent 10,92

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.