Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S backade – ser mer positivt på marknaden – positiva opinionsundersökningar i USA

Rhenman Healthcare Equity L/S RC1 (SEK) backade med 1,1 procent under maj, vilket gör att fondens avkastning hittills i år uppgår till 12,6 procent.

Bästa innehav var Novocure och Iovance Biotherapeutics. Sämsta innehav var Alexion Pharmaceuticals och Ambu.

”Vi är alltmer positiva till marknadsutsikterna. Börserna har fallit som ett resultat av sämre konjunkturutsikter och oro för handelskrig. Vi ser vår sektor som hyggligt isolerad från
detta, och vi ser också tecken på att de större bolagen inom hälso- och sjukvårdssektorn klarar börsoron bra. Bioteknik föll under maj, men vi är övertygade om att bioteknikbolag
som fortsätter visa forskningsframsteg och gör kommersiella genombrott får en god utveckling framöver”, skriver förvaltningsteamet i en kommentar.

Det faktum att Joe Biden har dragit ifrån Bernie Sanders i opinionsundersökningarna har minskat oron för den amerikanska hälso- och sjukvårdssektorn.

”Vi tolkar det som att demokraterna kommer att få svårt att gå till val på en kraftig omstöpning av den amerikanska sjukvården. Vi ser detta som en bidragande faktor till
goda framtidsutsikter på såväl kort som medellång sikt. I kombination med låga värderingar finns det därför särskilt bra förutsättningar för att fonden ska kunna stiga framöver”, skriver fondförvaltarna.

Rhenman Healthcare Equity L/S räknar med en fortsatt hög volatilitet.

”Volatiliteten kan dock komma att vara fortsatt hög till följd av att marknaden tror på ökad risk för recession. Efterfrågan i vår sektor har emellertid relativt lågt beroende av konjunkturen och bör kunna klara sig bättre än de flesta andra sektorer om pessimismen på allvar skulle breda ut sig”, avslutar fondförvaltarna.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.