Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S minskade 4,2 procent i januari – Acceleron Pharma steg 70 procent

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S minskade 4,2 procent i januari. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

Fondens förvaltare Henrik Rhenman och Susanna Urdmark skriver i månadsrapporten att det nya året började med breda börsuppgångar, framförallt inom tillväxtsektorn. Till optimismen bidrog stark makrodata, framsteg i handelssamtalen mellan Kina och USA samt att Storbritannien trädde ur EU skedde under ordnade former.

I slutet av månanden bröt coronaviruset ut vilket skapade volatilitet på världens marknader.

Acceleron Pharma och Dermira var fondens främsta bidragsgivare under månaden. Mest negativa bidrag kom från Intra-Cellular Therapies och Mirati Therapeutics.

Acceleron Pharma presenterade en ny fas II-studie under månaden för en produkt som beskrivs ha en god marknadspotential. Bolaget steg 70 procent i januari på nyheten.

”Efter ett mycket gott år 2019 är det viktigt att ha realistiska förväntningar på 2020, som ju kommer att präglas av valen i USA och coronavirusets påverkan på den ekonomiska tillväxten, inte minst i Kina”, skriver förvaltaren.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.