Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S ökade 10,4 procent i november – Esperion Therapeutics och Novocure främsta bidragsgivare

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S steg 10,4 procent i november. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 38,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Esperion Therapeutics och Novocure var fondens främsta bidragsgivare under månaden.

”Aktien utvecklades positivt under månaden, dels till följd av bolagets senaste kvartalsrapport där de presenterade sitt första kvartal med vinst, dels för att investerare har börjat positionera sig inför de interimsresultat som ska presenteras under nästa år inom ytterligare cancerindikationer”, skriver förvaltarna om Novucare.

Aerie Pharmaceuticals och Radius Health tyngde avkastningen.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Vertex Pharmaceuticals, Esperion Therapeutics och Roche Holding.

”På det hela taget ser vi framför oss ett volatilt år som ändå har hyggliga förutsättningar att skapa positiv avkastning i linje med fondens avkastningskrav. Nedsidan ligger i sämre konjunktur och uppsidan ligger i handelsavtal samt seger för en moderat presidentkandidat”, avslutar förvaltarna.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.