Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S ökade 3,7 procent i februari, Horizon Pharma bidrog positivt efter studiedata

Rhenman Healthcare Equity L/S RC1 (SEK) ökade 3,7 procent i februari, vilket medför att fonden är upp 21,3 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att januari månads starka återhämtning på världens börser fortsatte under februari, om än i minskad styrka, och kunde återigen karaktäriseras som bred.

Med en uppgång på 5,3 procent var medicinsk teknik den delsektor som gick starkast under månaden. Läkemedel och bioteknik steg 4,3 respektive 3,3 procent. Services hade en negativ utveckling under månaden med 5,3 procent.

Månadens bästa bidragsgivare för fonden var Horizon Pharma och Spark Therapeutics.

”Under slutet av månaden presenterade Horizon Pharma mycket tillfredsställande fas III-data för sin IGF-1R-hämmare teprotumumab, en läkemedelskandidat för behandling av glosögon orsakade av för högt sköldkörtelhormon. Förutom kirurgi saknas idag effektiva behandlingsmetoder och försäljningspotentialen för teprotumumab anses därför betydande”, kommenterar fondens förvaltningsteam.

Sämsta bidragsgivare var istället Diplomat Pharmacy och Cigna. Diplomat Pharmacys aktiekurs föll kraftigt när bolaget meddelade att de återkallar de tidigare kommunicerade framtidsutsikterna för helåret 2019.

Inför framtiden berättar förvaltarteamet att man har överraskats av den starka nedgången under senhösten och den anmärkningsvärt starka återhämtningen i början av året.

”De geopolitiska riskerna (Brexit, handelsavtal USA-Kina) är inte över ännu, och vi väljer därför att avvakta med en möjlig ökning av nettoexponeringen som i genomsnitt låg över den nuvarande nivån under förra året”.

De största aktieinnehaven per utgången av månaden var Cigna Corp, Roche och United Health. Nettoexponeringen löd 123 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.