Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S ökade 5,14 procent i juni

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S steg 5,14 procent i juni. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,07 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Henrik Rhenman.

”Halvåret som gått är det bästa första halvåret på börsen sedan finanskrisen – så kan utvecklingen hittills 2021 sammanfattas. Juni var, i likhet med maj, ännu en månad utan resultatrapporter eller andra större företagsnyheter. Marknaden påverkades i stället främst av utvecklingen i ekonomin i allmänhet och inflationen i synnerhet”, skriver förvaltaren inledningsvis.

Främsta bidragsgivare för fonden under juni var Roche och Eli Lilly. Båda bolagen gynnades av att FDA godkände Biogens behandling för alzheimer.

På den negativa sidan fanns Macrogenics och Cigna. För Macrogenics del var det frågetecken om biverkningar som var orsaken. Macrogenics är ett amerikanskt forskningsbolag med fokus på att utveckla innovativa cancerläkemedel baserade på sin antikroppsteknologiplattform.

”I samband med den årliga cancerkonferensen ASCO i juni presenterade Macrogenics uppdaterade data från en fas I-studie på metastaserande prostatacancer. Effektdata från studien bekräftade mer eller mindre tidigare kunskap, men nya uppgifter framkom om biverkningar, vilket skapade en del frågetecken hos investerarna och fick aktiekursen att reagera negativt. Vi menar dock att biverkningarna är förväntade med den teknologi som tillämpas”, kommenterar Rhenman.

Cigna sjönk då man påverkades av osäkerhet om finansiering av alzheimerbehandling. De flesta alzheimerpatienter försäkras under Medicare, vilket innebär att kostnaden för Biogens behandling troligtvis kommer att vara statligt finansierad. Cigna är ett multinationellt sjukvårdsförsäkringsbolag.

Rhenman Healthcare Equity L/S, % juni, 2021
Fond MM, förändring i procent 5,14
Fond i år, förändring i procent 12,07

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.