Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S ökade 6,5 i oktober – ser positivt på branschens framtid

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S steg med 6,5 procent i oktober, och har därmed gett ett positivt resultat i år om 18,1 procent.

Hälso- och sjukvård samt informationsteknologi noterade starka uppgångar samtidigt som dagligvaror och energi sjönk. Alla större regioner var på plus med Japan i täten, följt av Europa, medan USA och Hongkong släpade efter.

Månadens bästa bidragsgivare för fonden var RA Pharmaceuticals och Vertex Pharmaceuticals. Sämsta bidragsgivare var MacroGenics och Nektar Therapeutics.

RA Pharmaceuticals bidrog mest positivt till fonden under månaden, detta efter att bolaget varit föremål för uppköp. Bioteknikbolaget har en utvecklingsportfölj för sjukdomar inom komplementsystemetoch har utvecklat bland annat Zilukoplan, som är en av läkemedelskandidaterna. UCB lade bud på bolaget till ett värde på 2,1 miljarder dollar, det innebar en premie på 97 procent.

Förvaltaren skriver att branschen står inför ett viktigt besked.

”Vi går i väntans tider. Den juridiska processen att få Obamacare förklarad oförenlig med den amerikanska konstitutionen fortsätter. Ett besked är att vänta vilken dag som helst, men det kan självklart dröja något.”

Förvaltaren tror att sektorn borde ha möjligheter att bli högre värderad inom ett år. Detta på premisserna att nästa amerikanska president inte blir en demokrat på vänsterkanten i kombination med demokrat-majoritet i senaten. Förvaltarna anser dock att detta scenario inte ska ses som det högst troliga scenariot.

Love Josefsson
love.josefsson@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.