Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S sjönk i december, framhåller stark framtidstro på sektorn

Rhenman Healthcare Equity L/S RC1 (SEK) sjönk med 18,1 procent under december efter en tuff månad för läkemedelsbranschen, vilket medför att fonden tappat 3,6 procent under 2018. Det framgår av en månadsrapport.

Efter en mycket positiv utveckling för sektorn fram till slutet av november kännetecknades december av nedgångar inom samtliga delsektorer. En hög nettoexponering i fonden medförde att fallet blev större än för marknaden och även sektorn i sin helhet.

Månadens bästa bidragsgivare för fonden var Genmab och FibroGen.

De positiva resultaten från en klinisk studie som presenterades på en cancerkonferens i början av månaden resulterade i en stark relativ utveckling för Genmabs aktiekurs under december.

Under december inträffade två händelser som påverkade Fibrogen positivt. Positiva resultat presenterades från en fas III-studie, och bolagets partner Astra Zeneca erhöll ett godkännande för roxudustat i Kina.

Sämsta bidragsgivare var istället CVS Health och Alexion Pharmaceuticals.

Inför framtiden vill förvaltarteamet framhålla att man har en fortsatt stark framtidstro på sektorn och sektorns alla delsektorer, inte minst bioteknik.

De största innehaven per utgången av månaden var United Health, Cigna Corp och Medtronic.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.