Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S steg med 3,73 procent under augusti – dollar tynger, fundamenta starkt

Hedgefonden Rhenman Healthcare Equity L/S RC1 (SEK) steg med 3,73 procent under augusti och hittills i år är fonden upp med 23,36 procent.

Månadens bästa bidragsgivare var Intra-Cellular Therapies, Horizon Pharmaceuticals och Adamas Pharmaceuticals. Sämsta bidragsgivare var Shire, Allergan och Endologix.

Hälso- och sjukvårdssektorn har haft en god utveckling under 2017 räknat i dollar. I euro är emellertid sektorn ungefär 10 procent under den nivå som var för två år sedan medan bioteknik är hela 30 procent lägre.

”Dollarfallet har varit tungt för fonden men samtidigt har sektorn kommit tillbaka starkt och mer än väl kunnat kompensera för den negativa valutaeffekten. Det är inte säkert att dollarfallet är över, särskilt som osäkerheter kring makroekonomiska och politiska händelser kan få denna utveckling att fortsätta”, skriver fondbolaget och fortsätter.
”Vår bedömning är emellertid att fundamenta är över lag starka och att exportföretagen baserade i USA har goda möjligheter att överraska positivt till följd av devalveringsvinster.
Vår tyngdpunkt på USA ligger kvar och vi ser inte värde ringarna som ansträngda. Det bör kunna bli en bra vinter för fonden och frågan som alltid vid den här tiden på året är om vi
får se en rekyl under hösten”.

Rhenman Healthcare Equity L/S är övertygade om att det finns gott om köpare lägre kursnivåer. Däremot ser fondbolaget det som svårt att fortsätta att prestera klart bättre än index som man gjort tidigare.

”Fondens extremt starka utveckling jämfört med såväl sektorn som mot generella index, mer än 20 procent bättre bara i år, blir dock svår att upprepa. Det kommer förhoppningsvis finnas goda möjligheter att ta hem vinster i enskilda aktier och fondens risknivå bör kunna sjunka något under vinterhalvåret”.

https://rhepa.se/wp-content/uploads/2017/09/Monthly-Report-Rhenman-Healthcare-Equity-LS-201708-SWE.pdf

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire