Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Stort förvärv inom sektorn gav positiva effekter – Rhenman Healthcare Equity L/S ökade 6,1 procent i september

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S steg 6,1 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Henrik Rhenman & Susanna Urdmark.

Under månaden gav fondens samtliga delsektorer positivt bidrag till avkastningen. Enligt förvaltarna berodde den starka utvecklingen delvis på ett större förvärv inom biotekniksektorn, då denna nyhet gav positiv effekt på liknande företag som anses vara attraktiva uppköpskandidater.

Fondens bästa innehav blev under september Immunomedics och Novocure. På den negativa sidan fanns Nektar Therapeutics och MacroGenics.

Allra bäst gick Immunomedics, som utvecklar antikroppsbaserade läkemedel med fokus på cancer, men även autoimmuna sjukdomar. I September lade Gilead Sciences ett bud på företaget till en premie på 108 procent.

Till följd av flera positiva nyheter om Novocure, steg aktien under månaden med 35 procent. Nyheterna handlade bland annat om positiva ersättningsstrukturer samt utökad patientrekrytering till några av bolagets kliniska studier, uppger förvaltarna.

Trots viss osäkerhet kring det amerikanska presidentvalet är Rhenman och Urdmark positivt inställda inför framtiden.

”Vår bedömning är att vi står inför ett mycket lovande vinterhalvår på de finansiella marknaderna för hälso- och sjukvårdssektorn. Fortsatta uppköp visar på underliggande stora värden. De långsiktigt starka trenderna är intakta och marknaden kan förhoppningsvis snart lyfta blicken från dagspolitiken till de lovande medicinska möjligheterna”, avslutar förvaltarna.

Fondens tre största innehav var vid månadsskiftet BioMarin Pharmaceutical, Horizon Therapeutics och Roche Holding.

Rhenman Healthcare Equity L/S, % september, 2020
Fond MM, förändring i procent 6,1
Fond i år, förändring i procent 7,6

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.