Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman & Partners förstärker investeringsteamet – ytterligare en portföljförvaltare inom biopharma

Rhenman & Partners anställer Camilla Oxhamre Cruse som portföljförvaltare inom biopharma där hon kommer att ha ett särskilt fokus på bolag inom läkemedelsutveckling. Camilla ansluter till Rhenman & Partners investeringsteam på fyra personer, alla baserade i Stockholm. Camilla har en magisterexamen i biokemi från Lunds Universitet samt en doktorsexamen i medicin från Karolinska Institutet. Hon har utöver detta en MBA-examen från Hawaii Pacific University i USA och hon har studerat vid École Nationale Supérieure de Chimie de Montpellier i Frankrike. Camilla har spenderat merparten av sin karriär inom finansbranschen i en rad rådgivnings- och analytikerroller med fokus på hälso- och sjukvårdssektorn, bland annat på Newton Investment Management (London), William Blair Investment Management (Chicago och London) och Carnegie Investment Bank (Stockholm). Camilla har ESG certifiering via PRI Academy.

”Vi är oerhört glada att Camilla blir en del av Rhenman & Partners. Camillas långa internationella bakgrund och breda kompetens inom medicin i kombination med hennes erfarenheter från finansmarknaderna blir ett starkt tillskott till vår organisation. Camilla kommer att arbeta tätt tillsammans med hela investeringsteamet och fokusera på delsektorerna biotech och läkemedel där vi fortsätter att se stor potential.” – säger Henrik Rhenman, medgrundare och investeringschef på Rhenman & Partners.

”Jag ser med förväntan fram emot att få börja på Rhenman & Partners. Det är ett bolag som jag följt länge och som alltid imponerat genom dess djupgående fundamentala analys inom hälso- och sjukvårdssektorn, integritet och skickliga förvaltning vilket lett till en lång historik av positiv avkastning. Jag gläds verkligen över att få bli en del av teamet och att få bidra med min mångåriga analyserfarenhet av den globala läkemedelssektorn.” – säger Camilla Oxhamre Cruse.

Camilla tillträder sin roll på Rhenman & Partners i början på september.

Camilla Oxhamre Cruse

Klicka här för en PDF-version av nyheten.


För mer information, vänligen kontakta:

Karin Hjertén | Communications Manager, Rhenman & Partners Asset Management | Telefon: +46 (0)706521908 | E-post: karin@rhepa.com


Om Rhenman & Partners Asset Management

Rhenman & Partners Asset Management AB (Rhepa) grundades 2008 och är en Stockholmsbaserad kapitalförvaltare med fokus på hälso- och sjukvårdssektorn. Rhepa är ansvariga för portföljen i en sektorfond registrerad i Luxemburg: Rhenman Healthcare Equity L/S (RHE L/S). Fonden förvaltas av FundRock Management Company S.A. som gett Rhepa i uppdrag att förvalta fondens portfölj. Rhepas erfarna investeringsteam stöttas av ett vetenskapligt råd med medicinska experter med ett globalt kontaktnät av forskare och specialister.


Detta är marknadsföringskommunikation, materialet är endast för informationsändamål och skall inte betraktas som ett erbjudande eller en uppmaning att sälja eller köpa andelar i fonden. Läs AIF-fondens prospekt samt KIID (som kan beställas kostnadsfritt eller laddas ned på www.rhepa.se) innan du fattar några definitiva investeringsbeslut. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Investeringar innebär en risk. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att investerare får tillbaka hela det insatta kapitalet. FundRock Management Company S.A., Luxemburg, har gett Rhenman & Partners Asset Management AB i uppdrag att förvalta portföljen i en Luxemburgregistrerad sektorfond. Rhenman & Partners har inte tillstånd att ge – och kommer inte att ge – investeringsråd till investerare. Investerare och potentiella investerare som överväger att investera i fonden ska rådgöra med en professionell investeringsrådgivare.