Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S gynnades av Teladoc Health och Eli Lilly – steg 1,81 procent i januari

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S steg 1,81 procent i januari. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Henrik Rhenman.

De främsta positiva bidragsgivare för fonden under januari månad var Teladoc Health och Eli Lilly. I den negativa vågskålen återfanns Apellis Pharmaceuticals och Biomarin Pharmaceuticals.

Teladoc Health, som är en amerikanskt leverantör av telehälsa och telemedicin, har gynnats av den breda övergången till virtuell vård under pandemin. Förra året sammanslogs bolaget med Livongo och kunde således stärka sin marknadsposition inom kroniska sjukdomar.

Eli Lilly är ett amerikanskt läkemedelsbolag. Rhenman skriver att tack vare ett antal nylanseringar de senaste åren har Eli Lilly en av de bästa tillväxtprofilerna inom läkemedelssektorn. Aktien steg mot bakgrund av att bolaget presenterade överraskande bra fas II-data.

”Vår sektor stöttas av traditionella bolags låga värderingar De låga värderingarna på de stora traditionella bolagen i vår sektor torde innebära ett gott stöd ifall den ekonomiska tillväxten mot förmodan skulle bli lägre än den som nu förväntas. Marknaden har dock hittills i år visat ett större intresse för de mindre bolagen, då dessa uppvisar en högre tillväxt och även ses som potentiella förvärvsobjekt”, kommenterar förvaltaren angående hälsosektorn.

Rhenman Healthcare Equity L/S, % januari, 2021
Fond MM, förändring i procent 1,81

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.