Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S ökade 4,7 procent i december – Intra-Cellular Therapies och Dermira bästa innehav

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S (SEK) steg 4,7 procent i december. Under 2019 har fonden avkastat 44,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Månadens bästa bidragsgivare för fonden var Intra-Cellular Therapies och Dermira. Sämsta bidragsgivare var Novocure och Abiomed.

Förvaltarna kommenterar Intra-Cellular Therapies.

”Efter flera bakslag tidigare under året var förväntningarna på produktens amerikanska godkännande inom schizofreni lågt ställda. Beskedet att FDA godkänner lumateperone tidigare än väntat samt med en fördelaktig förskrivningsinformation för läkemedlet fick aktien att flerdubblas i december.”

Bioteknikbolaget Dermira fick förkortad granskningstid.

”Anledningen till den starka aktiekursutvecklingen för Dermira under december var beskedet att FDA har beviljat lebrikizumab ett så kallat påskyndat godkännandeförfarande som förkortar
granskningstiden från 10 till 6 månader och som kan leda till en snabbare lansering.”

Att flera politiska händelser utföll bättre än väntat i kombination med att räntorna fortsatte vara låga gjorde enligt förvaltarna, att 2019 blev ett starkt år på aktiemarknaden. Förvaltaren ser dessutom positivt på framtiden.

”Sektorn är fortsatt attraktivt värderad och läkemedels- och bioteknikbranschen har kommit upp på en ny, något högre produktivitetsnivå när det gäller framtagandet av nya produkter.”

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.