Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S såg köpläge i februari efter kursfall

Fonden Rhenman Healthcare Equity L/S minskade 3,6 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden minskat 6,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Henrik Rhenman och Susanna Urdmark.

Oroligheterna på världens marknader tog ny fart i februari efter att det bekräftats att coronaviruset spridits sig från Kina och fått fäste i bland annat Italien och Iran. Positivt är dock att man i Kina ser att smittoantalet minskat successivt. Än så länge råder det osäkerhet kring hur stor påverkan viruset kommer få på den globala ekonomin.

Det amerikanska bioteknikbolaget Iovance som steg 50 procent februari efter uppköpsrykten.

”Vi såg därför kurskorrektionerna under andra halvan av februari som en mycket intressant möjlighet att köpa till låga kurser, något som vi också har gjort i stor omfattning. Nettoexponeringen ökade därför betydligt under de sista dagarna i februari”, skriver förvaltaren.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Roche Holding, AstraZeneca och Vertex Pharmaceuticals.

Rhenman Healthcare Equity L/S, Mkr februari, 2020
Fond MM, föränding i procent -3,6
Fond i år, föränding i procent -6,2

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.