Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S steg 17 procent i januari, särskilt stark månad för bioteknikaktier

Rhenman Healthcare Equity L/S RC1 (SEK) steg 17 procent i januari, mot bakgrund av att biotekniksektorn hade sin starkaste månad på länge. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att alla sektorer gick upp med energibolag och industriföretag i toppen samtidigt som hälso- och sjukvårdsbolag och dagligvaror steg förhållandevis mindre.

Med en uppgång på 13,4 procent var bioteknikindex (NBI) den delsektor som gick starkast under månaden, där mindre bioteknikbolag utmärkte sig. Services och medicinsk teknik steg 8,4 respektive 5,8 procent. Läkemedel utvecklades svagast med en uppgång under månaden om 2,9 procent.

Månadens bästa bidragsgivare för fonden var Novocure och Sage Therapeutics. Sämsta bidragsgivare var AbbVie och Genmab.

Positiva data i en studie av en annan tumörtyp, mesoteliom, har bidragit till att marknadens förväntningar har ökat på ett utökat godkännande för Novocures produkt Optune under 2019.

Inför framtiden är den sammantagna bedömningen att såväl aktiemarknaden i allmänhet som hälsovårdssektor i synnerhet kan fortsätta att återhämtas, men att risken för geopolitiska bakslag ändå måste tas med i bedömningen.

”Fondens nettoexponering kommer därför att vara återhållen på ungefär dagens nivå under en tid framöver, trots de påtagligt attraktiva värderingarna”, kommenterar förvaltarteamet.

De största innehaven per utgången av månaden var Cigna Corp, CVS Health och United Health.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.