Genom att använda vår webbplats accepterar du användningen av våra cookies.

Nyheter

Rhenman Healthcare Equity L/S: medicinteknik går urstarkt

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Risker kring exempelvis prisregleringar av läkemedel har fått många investerare att välja bort aktier inom dessa, inklusive bioteknik. Istället har intresset för medicinteknik ökat, då investerare fortfarande letar någon slags exponering mot hälso- och sjukvårdssektorn. God försäljningstillväxt har inte skadat medicintekniksegmentet heller.
Susanna Urdman, förvaltare för Rhenman Healthcare Equity L/S, förklarar i en videointervju varför aktier inom medicinteknik gått så pass bra på sistone.

Som framgår har medicinteknik (medtech) varit det segment inom hälso- och sjukvård som presterat klart bäst sedan årsskiftet med en uppgång på 13 procent per den 31 maj.
”Bolagen mår bra och är välfinansierade. Innovationshöjden är på topp med massor av spännande data som kommer ut under andra halvåret. Värderingarna är fortfarande helt okej”, säger Susanna Urdmark.
Förvaltaren lyfter särskilt fram det medicintekniska bolaget Abiomed, som har utvecklat en inplanterbar hjärtpump som minskar belastningen på hjärtmuskeln när denna är svag och inte orkar pumpa blod ordentligt till kroppens organ.
Detta håller enligt Susanna Urdmark på att bli en ny standardbehandling och än så länge har Abiomed endast tagit 10 procent av sin marknad. Bolagets aktie har uppmärksammats allt mer av investerare och stigit hela 138 procent sedan årsskiftet.

Abiomeds kursutveckling sedan årsskiftet. (Källa: Infront)
Länk till refererad intervju, där även Staffan Knafve som förvaltar Rhenman Global Opportunities L/S deltar:

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt
Fonder Direkt